http://blogamation.com/index.php

11/4/11

Από σήμερα τέλος η Μπούρκα στη Γαλλία...







      Ο νόμος που απαγορεύει στις μουσουλμάνες να φορούν τη μαντίλα που καλύπτει ολοκληρωτικά το πρόσωπο (μπούρκα ή νικάμπ) σε δημόσιους χώρους τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή στη Γαλλία, την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει μία τέτοια γενικευμένη απαγόρευση. Ο νόμος, ο οποίος ενεκρίθη από το γαλλικό Κοινοβούλιο στις 11 Οκτωβρίου 2010, έπειτα από θυελλώδη συζήτηση, αφορά σε λιγότερες από 2.000 γυναίκες σε μία χώρα όπου τέσσερα έως έξι εκατομμύρια γυναίκες ακολουθούν τη «μουσουλμανική παράδοση».
       Στο εξής απαγορεύεται να κρύβεται το πρόσωπο με μουσουλμανικό ένδυμα στους δημόσιους χώρους, δηλαδή, στον δρόμο, τους δημόσιους κήπους, τους σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα.
      Η αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα αφαίρεσης του καλύμματος του προσώπου από τα άτομα που φορούν το ένδυμα αυτό. Το αδίκημα επισύρει ποινή επιβολής προστίμου μέχρι 150 ευρώ και υποχρέωση παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων διαπαιδαγώγησης του πολίτη.
    Τον Ιούνιο 2009, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί είχε δηλώσει ότι η μπούρκα “δεν είναι ευπρόσδεκτη στο έδαφος της (Γαλλικής) Δημοκρατίας”, θεωρώντας την ως “σύμβολο υποταγής” και όχι ως “θρησκευτικό πρόβλημα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου