http://blogamation.com/index.php

6/10/11

Aπεβίωσε ο μεγάλος οραματιστής της Apple, Steve Jobs

Έχασε τη άνιση μάχη με την επάρατο νόσο ο Steve Jobs, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των τελευταίων δεκαετιών στον τομέα της τεχνολογίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Apple, την Πέμπτη (06.10).
Ο 56χρονος Steve Jobs, η καρδιά και η ψυχή του κολοσσού της Apple, άφησε την τελευταία του πνοή αργά το βράδυ της Τετάρτης, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο στο πάγκρεας, από τον οποίο έπασχε τα τελευταία χρόνια.
Ο ίδιος, αφού πήρε ιατρική άδεια λόγω της ασθένειάς του από την Apple τον Ιανουάριο, τον Αύγουστο παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, παραδίδοντας την θέση του στον Tim Cοοk.
Υπήρξε ένας οραματιστής στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, ένας αυθεντικός εφευρέτης, που άφησε το στίγμα του ως ο μεγάλος ανταγωνιστής του Bill Gates και της Μicrosoft, εισάγοντας τα λειτουργικά συστήματα της Apple, σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, πλατφόρμες κ.λ.π.,όπως είναι τα προιόντα iMac, iPhone, iPad, MacBook.
Kαθιέρωσε το γνωστό "δαγκωμένο" μήλο ως ένα παγκόσμια αναγνωρισμένο σήμα της εταιρείας, με την ευφυέστατη και πρωτοποριακή πολιτική μάρκετινγκ της εταιρείας που διηύθυνε.
Να σημειωθεί ότι οι διαφημίσεις των προϊόντων Apple χαρακτηρίζονται από μινιμαλισμό και εύστοχα έβρισκαν το κοινό τους, εξ' ου και τα εκατομμύρια χρηστών των προϊόντων της εταιρείας παγκοσμίως.
ΠΗΓΗ: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου