http://blogamation.com/index.php

17/10/11

Κίνδυνος μόλυνσης για χιλιάδες ασθενείς!!!

Τα γράμματα αυτά θα πληροφορούν τους ασθενείς ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουν εκτεθεί στην νόσο της ηπατίτιδας Β, ηπατίτιδας Γ και στον ιό ΗΙV.
Οι ιθύνοντες του νοσοκομείου δεν γνωρίζουν ακόμα πόσα άτομα μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα, αλλά τα γράμματα στέλνονται προληπτικά, για να γνωρίζουν τον κίνδυνο και να μπορούν να δράσουν ανάλογα.
"Αν και ο κίνδυνος μόλυνσης αυτών που υπέστησαν διαδικασίες σχετικές με το θέμα είναι πολύ χαμηλός, ήθελα να εξασφαλίσω ότι οι ασθενείς που έχουν επηρεαστεί γνωρίζουν την κατάσταση, έτσι ώστε να θεωρήσουν πιθανό το ενδεχόμενο εξέτασης από αυτές τις μολύνσεις.", δήλωσε ο Isra Levy, ιατρικός σύμβουλος του νοσοκομείου.

 
Το Ottawa Public Health έχει αρχίσει εδώ και κάποιες εβδομάδες να ερευνά μια εξωνοσοκομείακη εγκατάσταση για παραβιάσεις στον έλεγχο μολύνσεων, αλλά παρ' όλα αυτά δεν γνωρίζει ακόμα τι είδους παραβιάσεις ήταν αυτές.
Εκπρόσωποι, ωστόσο, δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα ενδέχεται να δημιουργήθηκε από ακατάλληλο καθαρισμό του νοσοκομειακού εξοπλισμού και ανεπαρκή αποστείρωση.
Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα, γι αυτό και οι συγκεκριμένες επιστολές θα αφορούν ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο μέχρι και μία δεκαετία πριν.
Επιβεβαιώνουν ωστόσο ότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολύ χαμηλός, καθώς δεν γνωρίζουν κανένα άτομο το οποίο να έχει νοσήσει από αυτή την αμέλεια.

ΓΡΑΦΕΙ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου