http://blogamation.com/index.php

19/3/11

Φαρφάλες με καπνιστό σολωμό και βότκα....


Συστατικά

  • 500 γραμμάρια φαρφάλες
  • 250 γραμμάρια καπνιστό σολωμό
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι κρασιού βότκα
  • 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο άνιθο

Οδηγίες

  1. Κοβουμε σε κομμάτια τον σολωμό.
  2. Τον σοτάρουμε στο τηγάνι με το βούτυρο ελαφρά και το σβήνουμε με τη βότκα.
  3. Όταν αυτή εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
  4. Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας,έως ότου πήξει η κρέμα.
  5. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε την σάλτσα μόλις ρίξετε τα ζυμαρικά στο νερό.
  6. Όταν θα είναι έτοιμες οι φαρφάλες θα είναι έτοιμη και η σάλτσα.
  7. Αφού στραγγίσουν, τις μεταφέρετε μέσα στην κρέμα απομακρύνοντας το σκεύος απο τη φωτιά.
  8. Τα ανακατεύετε όλα να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρετε.
  9. Τέλος γαρνίρετε το πιάτο σας με λίγο άνιθο.

                              
Bon  Appétit....................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου