http://blogamation.com/index.php

22/4/11

Η Ρώμη αναμένει δυο εκατομμύρια επισκέπτες εντός δέκα ημερών

    Τη Ρώμη πρόκειται να επισκεφθούν σύμφωνα με προβλέψεις περίπου δύο εκατομμύρια άτομα μέσα τις επόμενες δέκα ημέρες. Τα «μεγάλα ραντεβού» της Αιώνιας Πόλης αρχίζουν από αύριο, με τον Καθολικό Επιτάφιο, και αποπερατώνονται   την Πρωτομαγιά–με την τελετή μακαριοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, έξι χρόνια μετά τον θάνατό του.
   Όπως κοινοποίησαν οι ιταλικές αρχές τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί σημαντικά, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, συγκέντρωσαν πληροφορίες βάσει τις οποίες δεν αποκλείεται κατά τους εορτασμούς του Πάσχα ομάδες ισλαμιστών τρομοκρατών να προσπαθήσουν να «χτυπήσουν» το διεθνές κέντρο του Ρωμαιοκαθολικισμού.
   Όλοι οι δρόμοι από τους οποίους θα περάσει αύριο βράδυ ο μεγάλος ξύλινος σταυρός του καθολικού επιταφίου παρουσία του Πάπα Βενέδικτου έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά.
   Οι κάδοι απορριμμάτων αφαιρέθηκαν ενώ επιβεβαιώθηκε και η ασφάλεια του δικτύου υπονόμων που βρίσκεται κάτω από την περιοχή του Κολοσσαίου.
Κάπου 5.400 ηλεκτρονικές κάμερες οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στα κεντρικά σημεία της πόλης και συνδέονται με την διεύθυνση της δημοτικής αστυφυλακής.
    Εκτός από την αυριανή ημέρα, άλλες «ευαίσθητες ημερομηνίες» είναι η λειτουργία του Πάσχα στο Βατικανό, οι εορτασμοί για την απελευθέρωση της χώρας από τον ναζιφασισμό, στις 25 του μηνός, η επίσκεψη του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, στις 26 Απριλίου και η μακαριοποίηση του πολωνού πάπα, Κάρολ Βοϊτίλα, την Πρωτομαγιά.
    Για την τελετή αυτή –η οποία θεωρείται το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει στην αγιοποίηση του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου– αναμένεται να αφιχθούν στην Ρώμη πάνω από πενήντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.
   Η πρόσβαση στην περιοχή του Βατικανού θα επιτρέπεται μόνο στους πεζούς, στους γύρο δρόμους αστυνομία και καραμπινιέροι θα προβαίνουν σε τακτικές εξακριβώσεις στοιχείων ενώ πρόκειται να χρησιμοποιηθούν και ελικόπτερα, με κάμερες που διαθέτουν υπέρυθρες ακτίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου