http://blogamation.com/index.php

10/4/11

Μάθε πως μπορείς να αξιοποιήσεις την μάσκαρά σου στο έπακρο ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης.

Η μάσκαρα είναι από τα ελάχιστα προϊόντα ομορφιάς που διαθέτει την μοναδική ικανότητα να απογειώσει ή να προσγειώσει το μακιγιάζ σου σε χρόνο dt. Είτε γιατί έχεις χρησιμοποιήσεις ελάχιστη ποσότητα και δεν φαίνεται ότι φοράς μάσκαρα είτε γιατί έχεις απλώσει πολύ ποσότητα και κινδυνεύεις να μεταμορφωθείς σε πάντα.

Όσα tips και τρικς κι αν έχουμε ζητήσει κατά καιρούς να μας αποκαλύψουν κορυφαίοι make up artists η απάντησή τους είναι πάντα η ίδια «μάθε να την εφαρμόζεις σωστά».

Ο Γρηγόρης Πυρπύλης, επίσημος Make Up Artist της Maybelline New York, που έχουμε όλες μας απολαύσει με το στόμα ανοιχτό στο Next Top Model τόσο για τη δουλειά του κι άλλο τόσο για την εμφάνισή του, μας συμβουλεύει:
"Εάν θέλεις να αποκτήσεις βλέμμα που σαγηνεύει χτένισε τις βλεφαρίδες σου με ανοδική φορά και αυτές που είναι στην εξωτερική γωνία του ματιού τόνισέ τις με αρκετά μεγάλη ποσότητα μάσκαρα με κατεύθυνση προς τους κροτάφους. Το βλέμμα με αυτό τον τρόπο γίνεται αυτομάτως μυστηριώδες και προκλητικό."

Και η δεύτερη συμβουλή που μας δίνει είναι: "Φρόντισε με την μάσκαρα να τονίζεις 99% τις βλεφαρίδες του άνω βλεφάρου και με όση ποσότητα μένει πάνω στο βουρτσάκι κάνε ένα ελαφρύ πέρασμα στις κάτω βλεφαρίδες με έμφαση στην ρίζα τους. Έτσι, το βλέμμα γίνεται πιο εντυπωσιακό με πλούσιες και έντονες βλεφαρίδες."

Ένα άλλο tip στο οποίο αξίζει να δώσεις βάση είναι στην επιλογή της μάσκαρα. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις τον τύπο που ταιριάζει γάντι στις ανάγκες σου. Μην επιλέγεις μια μάσκαρα για μήκος, όταν οι βλεφαρίδες σου είναι ήδη μακριές, αλλά τους λείπει ο όγκος. Ξόδεψε λίγο χρόνο παραπάνω στο κατάστημα δοκιμάζοντας καθε μέρα κι από μια διαφορετική μάσκαρα μέχρι να καταλήξεις στην κατάλληλη για εσένα.

Η επιλογή του χρώματος της είναι επίσης πολύ σημαντική. Αν έχεις κόκκινες ή ξανθές βλεφαρίδες η μαύρη μάσκαρα δεν είναι και η πλέον κατάλληλη. Επειδή είναι η πιο δημοφιλής απόχρωση δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλες μας. Υπάρχουν εξαιρετικές καφέ ή γκρι μάσκαρα που εκτελούν άριστα το χρέος τους στο να σου προσφέρουν πλούσιες κι έντονες βλεφαρίδες.

Τέλος, πριν ξεκινήσεις να απλώνεις την μάσκαρα φρόντισε ώστε να μην έχουν ίχνος λιπαρότητας από κάποιο προϊόν καθαρισμού γιατί δεν θα απλωθεί σωστά το χρώμα. Και πρόσεξε την ποσότητα που υπάρχει επάνω στο βουρτσάκι.

Η υπερβολική μάσκαρα το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να κολλήσει τις βλεφαρίδες μεταξύ τους και να σου προσφέρει και μερικές ωραιότατες μουντζούρες. Τις οποίες έτσι και συμβεί το "ατύχημα" αφαίρεσέ τις με μια μπατονέτα που προηγουμένως έχεις βουτήξει σε κάποιο προϊόν καθαρισμού. Το τρίψιμο με το χέρι ή με το βαμβάκι του ντεμακιγιαζ απαγορεύεται γιατί θα κάνει την μουτζούρα ακόμη πιο έντονη.

Κορίνα Βρούσια
Beauty Editor
Στείλε σε φίλη Εκτύπωση Eco-friendly(μόνο κείμενο) Printer friendly(κείμενο & φωτογραφίες) Μία Σελίδα Add to my stylewatch

Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=26296:2011-04-09-12-18-53&catid=55:ladieswall-&Itemid=80#ixzz1J7gFiwcJ
Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου