http://blogamation.com/index.php

31/5/11

Οι μητέρες διδύμων, ζουν περισσότερο!

Με διπλάσιο αριθμό βρώμικων πανών και χρόνου ταΐσματος, είναι εύκολο για τις μητέρες που έχουν δίδυμα να ζηλέψουν όλες εκείνες που έχουν μόνο ένα μωρό να φροντίσουν, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο.
Αλλά όλη αυτή η σκληρή δουλειά που καλούνται να κάνουν, θα τους φέρει και μια απρόσμενη ανταμοιβή, σύμφωνα με μελέτη που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, οι γυναίκες οι οποίες έχουν δίδυμα, ζουν περισσότερο από τις υπόλοιπες μητέρες!
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι συγκεκριμένες γυναίκες είναι πιο γόνιμες και έχουν γενικότερα πιο δυνατό οργανισμό .
Από την άλλη, αν και η επικρατούσα άποψη θέλει τις γυναίκες μετά από μια δίδυμη κύηση να έχουν σοβαρό πρόβλημα με την επαναφορά του σώματός τους στις αρχικές του διαστάσεις, φαίνεται ότι τελικά, είναι πολύ πιο εύκολο γι’ αυτές από ότι για γυναίκες που έχουν δύο παιδιά, αλλά από ξεχωριστές εγκυμοσύνες.
Τα παραπάνω ευρήματα, προς το παρόν τουλάχιστον, αναφέρονται σε δίδυμες κυήσεις που έγιναν με φυσικό τρόπο και όχι με εξωσωματική γονιμοποίηση.
ΠΗΓΗ: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου