http://blogamation.com/index.php

13/6/11

Μόντρεαλ: μια πρότυπη οικολογική πόλη


Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Σε πρότυπη οικολογική πόλη εξελίσσεται το Μόντρεαλ του Καναδά, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Terra Eco.
Στο διάσημο Πανεπιστήμιο McGill της πόλης, έχει δημιουργηθεί ένα «πράσινο τοπίο», το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα κήπο στον οποίο καλλιεργούνται φρούτα και λαχανικά. Η παραγωγή από τον κήπο συμβάλλει στη σίτιση 90 περίπου αστέγων του Μόντρεαλ.
Επιπλέον, στο Πανεπιστήμιο McGill  έχουν φτιαχτεί λόφοι με αυτοφυή βλάστηση, αυλές οι οποίες δημιουργούν μικροκλίμα κλπ.
Στην πόλη διοργανώνεται «εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο» κατά τη διάρκεια της οποίας λαμβάνουν χώρα συνέδρια και ομιλίες πάνω στις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, την κλιματική αλλαγή και τα παραδείγματα «οικολογικών γειτονιών» όπως το Βάουμπαν στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.
Στο Μόντρεαλ επίσης εδρεύουν και λειτουργούν το Ίδρυμα David Suzuki (ένας καναδικός Μη Κυβερνητικός Οργανισμός), το Προάστιο 21 Peter Mc Gill (μια οργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς που προωθεί τον οικολογικό τρόπο ζωής στην πόλη με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος) και το «οικολογικό προάστιο».
Το τελευταίο αποτελεί μέρος ενός προγράμματος περιβαλλοντικών δράσεων της πόλης του Μόντρεαλ. Σε κάθε προάστιο υπάρχει ένας σύνδεσμος που συντονίζει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες των οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος με τη συμμετοχή των πολιτών.
Τέλος, στο Μόντρεαλ υπάρχουν 97 ανοιχτοί κήποι στους οποίους οι κάτοικοι μπορούν να καλλιεργήσουν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά.
Για το econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου