http://blogamation.com/index.php

26/7/11

Οι κανόνες του καλοκαιρινού μακιγιάζ

Οι κανόνες του καλοκαιρινού μακιγιάζ

Τους καλοκαιρινούς μήνες το μακιγιάζ πρέπει να είναι ανάλαφρο και πρακτικό. Ξεχάστε το σκούρο αϊλάινερ και τα έντονα κραγιόν, όπως και το βαρύ μέικ απ. Με τον ιδρώτα και τη ζέστη, το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι καλό. Προτιμήστε τις χρωματιστές κρέμες για το πρόσωπο, με δείκτη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολίακαι τα απαλά, φυσικά χρώματα για μάτια και χείλη.
*Απλώστε στα μάγουλα ένα ρουζ σε μπρονζέ ή τριανταφυλλί χρώμα για να αποκτήσετε αμέσως μια υγιή, νεανική όψη.
*Τις πολύ ζεστές μέρες, προτιμήστε το ρουζ σε κρεμώδη μορφή που διατηρείται περισσότερο. Περάστε απαλά το πινέλο στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι για να δείξετε ελαφρά ηλιοκαμένη.
*Στα χείλη βάλτε ένα κραγιόν σε απαλό ροζ ή ουδέτερο χρώμα και περάστε από πάνω ένα διάφανο γκλος, με δείκτη προστασίας.
*Για λαμπερά χείλη, περάστε μια στρώση ανοιχτόχρωμο κραγιόν, ταμπονάρετε τα χείλη σας με ένα χαρτομάντιλο και περάστε μια δεύτερη στρώση κραγιόν. Ολοκληρώστε με διάφανο γκλος. Αν έχετε μαυρίσει, μπορείτε να τολμήσετε ένα κραγιόν σε πορτοκαλί τόνους. Με μπρονζέ πούδρα και ένα ριχτό καλοκαιρινό φόρεμα θα είστε η πρωταγωνίστρια της βραδιάς.
*Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τις έντονες αποχρώσεις στα χείλη, τουλάχιστον χρησιμοποιήστε γκλος στα χρώματα που προτιμάτε. Είναι πιο πρακτικό και δίνει καλύτερα αποτελέσματα στις υψηλές θερμοκρασίες.
*Τα μαλλιά γίνονται ακόμα πιο ατίθασα με τη ζέστη και τον αέρα του καλοκαιριού. Το πιστολάκι γίνεται ανυπόφορο και το αποτέλεσμα δεν κρατάει λόγω της εφίδρωσης.
Μικρά μυστικά αναζωογόησης
Τους καλοκαιρινούς μήνες υιοθετήστε ένα πιο ανέμελο χτένισμα, μαζεύοντας τα μαλλιά σας σε μια χαλαρή αλογοουρά ή κότσο. Αν τα προτιμάτε ελεύθερα, απλώστε σε βρεγμένα μαλλιά κάποιο προϊόν στάιλινγκ που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.
Για ένα βλέμμα γεμάτο μυστήριο, περάστε το περίγραμμα με το μολύβι και σβήστε τη γραμμή με μια μπατονέτα. Για τις βραδινές σας εμφανίσεις τολμήστε το πράσινο, χρώμα της δροσιάς. Συνδυάστε σκιά, μολύβι και μάσκαρα σε τόνους του πράσινου και εντυπωσιάστε τους πάντες. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο σημί ή χρυσό στη γωνία του ματιού για ένα ακόμα πιο λαμπερό εφέ. Αν προτιμάτε τους πιο χαμηλούς τόνους, χρησιμοποιήστε μπρονζέ σκιά και μπλε ή μοβ μολύβι.
Μικρά μυστικά καλοκαιρινής ομορφιάς
Τους καλοκαιρινούς μήνες η επιδερμίδα προσώπου και σώματος χρειάζεται διαφορετική φροντίδα, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Το μπάνιο στην μπανιέρα, μετά μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή ακόμα και στις διακοπές, αναζωογονεί ψυχή και σώμα. Ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες για να προσφέρετε στον εαυτό σας τα πιο ευεργετικά αποτελέσματα.
*Ετοιμάστε ένα ρόφημα από βότανα, αφήνοντας δύο κουταλιές της σούπας ξερά βότανα να μουσκέψουν σε δύο φλιτζάνια βραστό νερό. Προσθέστε το μείγμα στο χλιαρό νερό της μπανιέρας και μείνετε μέσα περίπου 15 λεπτά.
*Για να ανακουφίσετε τους μυϊκούς πόνους προσθέστε στο νερό της μπανιέρας μερικές φέτες φρέσκο τζίντζερ. Αν προσθέσετε αιθέρια έλαια, φροντίστε το νερό να μην είναι πολύ ζεστό γιατί θα εξατμιστούν πολύ γρήγορα. Εκμεταλλευτείτε την ώρα που κάθεστε μέσα στο νερό για να κάνετε μερικές απλές ασκήσεις γυμναστικής.
*Στεγνώστε καλά τις μασχάλες πριν βάλετε το αποσμητικό σας γιατί η υγρασία ευνοεί την εμφάνιση των μικροβίων.
*Αν σας τέλειωσε το αφρόλουτρο, φτιάξτε το δικό σας, αναμειγνύοντας σε ένα μπουκάλι 2 κουταλιές της σούπας σαμπουάν, μια κουταλιά ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας άρωμα.
*Πριν μπείτε στην μπανιέρα, αλείψτε το σώμα σας με αμυγδαλέλαιο, για να αφαιρεθούν πιο εύκολα τα νεκρά κύτταρα, καθώς θα τρίβεστε με το σφουγγάρι.
www.womenonly.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου