http://blogamation.com/index.php

4/8/11

Σεμινάριο για τα ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στα Βαλκάνια!!!


 Σεμινάριο για την ομοφοβία και τα ομοερωτικά δικαιώματα στα Βαλκάνια διοργανώνει η οργάνωση Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων. Το σεμινάριο, με τίτλο Hayde B.R.R.E. (Hayde Balkan Rainbow Rights Education) θα φιλοξενήσει 35 νέους από Τουρκία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ και Ελλάδα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ομοερωτικά δικαιώματα στην περιοχή των Βαλκανίων, ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται η ΛΟΑΤ κοινότητα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της κάθε χώρας, τα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί και ο τρόπος αντιμετώπισης τους. Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι ο Θέμης Κατσαγιάννης, ο πρώτος gay άντρας που παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στην Ελλάδα.
Στα πλαίσια του πρόγραμμα, έχει δημιουργηθεί το blog http://haydebrre.blogspot.com/, το οποίο περιέχει άρθρα, συνεντεύξεις και video σχετικά με τον ομοερωτισμό και την ομοφοβία. Με το θέμα του ομοερωτισμού να αποτελεί ακόμα ταμπού για αρκετές Βαλκανικές χώρες, πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εδρεύουν σε αυτές έχουν επικεντρώσει τη δράση τους στα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας.
Οι «Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων» έχουν αφιερώσει το έτος 2011 σε αυτόν ακριβώς το σκοπό, την ομοφοβία και τα ομοερωτικά δικαιώματα στα Βαλκάνια. Μετά το τέλος του σεμιναρίου, θα ξεκινήσουν άλλα δύο προγράμματα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Το πρώτο πρόγραμμα, A.B.C. (Alternative Balkan Caravan) στοχεύει στη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τα ομοερωτικά δικαιώματα και τη ζωή των ομοφυλοφίλων στα Βαλκάνια, με τη συνεργασία ΜΚΟ που εδρεύουν στην περιοχή.
Το δεύτερο, «I am who I am.So what;» στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ και την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.
Στους τέσσερις μήνες που διαρκεί το πρόγραμμα, θα οργανωθούν εκστρατείες από νέους που θα έχουν εκπαιδευτεί ειδικά πάνω στο θέμα, ενώ παράλληλα θα μεταδίδονται ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα τα ομοερωτικά δικαιώματα στους αντίστοιχους διαδικτυακούς σταθμούς της οργάνωσης στο http://usb-onair.gr/.

InfoAπό τις 2 μέχρι τις 8 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο Athina Palace, στην περιοχή αεροδρομίου, στη Θεσσαλονίκη.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης www.usbngo.gr/ ή ακολουθήστε μας στο Facebook (United Societies of Balkans) και στο Twitter (@USBngo).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου