http://blogamation.com/index.php

1/10/11

Τι είναι η παλίνδρομη κύηση!!!

Παλίνδρομη είναι η κύηση όπου σταματάει η ανάπτυξη του εμβρύου ενώ μπορεί να διατηρηθεί για μικρό χρονικό διάστημα η λειτουργία του πλακούντα. Συνήθως αυτό γίνεται στο πρώτο τρίμηνο και σε πολλές περιπτώσεις τόσο νωρίς ώστε η κύηση δεν γίνεται αντιληπτή αν και μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε εβδομάδα.
Οι συχνότερες αιτίες είναι χρωμοσωμικές και συγγενείς ανωμαλίες του εμβρύου, ασυμβίβαστες με τη ζωή, συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας, αυτοάνοσα νοσήματα, θρομβοφιλίες, συγγενείς λοιμώξεις και ανεπάρκεια τραχήλου. Σε πολλές περιπτώσεις δεν ανευρίσκεται σαφής λόγος παλινδρόμησης της κύησης.
Η ύπαρξη στο ιστορικό μιας παλίνδρομης κύησης δεν αποτελεί λόγο του ανησυχίας ούτε έναρξης της διαδικασίας διερεύνησης καθώς η συχνότητα ενός μεμονωμένου περιστατικού είναι αυξημένη. Επανειλημμένες όμως αποβολές (τρεις ή περισσότερες) επιβάλλουν διερεύνηση του αιτίου και κατάλληλη αντιμετώπιση.


Σχόλιο μιας μαμάς που είχε μια ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία:
Καταλαβαίνω πως αυτο μπορεί να μοιάζει με το τέλος του κόσμου όμως δεν είναι, είχα αυτήν  την εμπειρία πρίν απο τρία χρόνια περίπου και ομολογώ πως μου ήταν πολύ δυσκολο να το κατανοήσω και να το δεχτώ,αλλά σήμερα που σας γράφω έχω μια κορούλα 2 χρονών και περιμένω την δεύτερη κορούλα μου σε λίγους μήνες και το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις φίλες μου και γνωστές μου που είχαν την ίδια ατυχία με μένα τώρα όλες καμαρώνουν τα βλαστάρια τους καμμία απο αυτές που γνώριζα οτι το έπαθαν δεν έμειναν άτεκνες.
γιαύτο λοιπόν χαλαρώστε, ηρεμήστε και ξαναπροσπαθήστε και δείτε το σαν κάτι που θα σας δώσει ακόμη μεγαλύτερη προσμονή για το μωρό σας που σίγουρα θα έρθει.
με εκτίμηση σε όλες τις μέλλουσες μανούλες που αυτή τη στιγμή βιώνουν αυτό το δυσάρεστο γεγονός.
Ε.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου