http://blogamation.com/index.php

12/10/11

Τα μαγικά μπαούλα του Patrick Louis Vuitton!!!


Ο Patrick Louis Vuitton, κληρονόμος της δυναστείας Louis Vuitton, ακολουθεί τα επιτυχημένα βήματα του ιδρυτή της επιχείρησης, μένοντας αφοσιωμένος όμως στην κατασκευή μπαούλων για συναισθηματικούς λόγους αλλά και για τις περίεργες παραγγελίες που δέχεται. Άλλοτε τις εκτελεί και άλλοτε όχι. Παράδειγμα, ένας Έλληνας πελάτης ο οποίος πήρε μια ευγενική αλλά αρνητική απάντηση, όταν του ζήτησε να βάλει… πόρτες στο μπαούλο για να το χρησιμοποιήσει ως έπιπλο.
Η οικογενειακή επιχείρηση μπορεί σήμερα να έχει γίνει μια ισχυρή εταιρεία ειδών πολυτελείας, μπορεί να έχει πλέον τον δικό της οίκο μόδας και αξεσουάρ (μεταξύ αυτών οι διάσημες τσάντες με το μονόγραμμα του ιδρυτή LV), οφείλει όμως τη θεμελίωση της φήμης της και τη σημερινή οικονομική ευρωστία της στα περίφημα μπαούλα ταξιδίου, τον θεμέλιο λίθο της. Γι’ αυτό και ο Patrick Louis Vuitton ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με αυτά.
Όταν ήταν νέος, όνειρό του ήταν να γίνει κτηνίατρος, όμως η γιαγιά του τον έπεισε να ασχοληθεί με την εταιρεία. Εκείνος την άκουσε και δεν το μετάνιωσε. Αφού μαθήτευσε χρόνια κοντά στους τεχνίτες της εταιρείας, έγινε τελικώς ο καλύτερος απ’ όλους τους!
Αγάπησε το αντικείμενο και για ακόμη έναν λόγο: τον ιντριγκάρουν οι απαιτήσεις μερικών από τους πλούσιους πελάτες του, οι οποίοι στην πλειονότητά τους δεν θέλουν να αποκαλύπτει τα ονόματά τους. Υπάρχουν και κάποιοι βέβαια, όπως η Σάρον Στόουν και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που δεν κρύβουν ότι λατρεύουν να αγοράζουν είδη ταξιδίου και είδη πολυτελείας της Louis Vuitton, και αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση. Ομως υπάρχουν και οι... άλλοι, των οποίων πάντως ο Patrick Louis Vuitton αρνείται να αποκαλύψει τα ονόματα..
Ένας Γάλλος πολιτικός, για παράδειγμα, του παρήγγειλε ένα μπαούλο με τρία χωρίσματα, το ένα για κρατικά έγγραφα, το άλλο για προσωπικές υποθέσεις του και το τρίτο για τα ποιήματά του. Πελάτες του Γάλλου επιχειρηματία είναι και μυστικοί πράκτορες, οι οποίοι ζητούν μπαούλα με κρυψώνες, επειδή γνωρίζουν ότι ούτε οι συνάδελφοί τους μπορούν να τις βρουν. Θυμάται ακόμη ότι κάποτε τον πήρε έντρομη η γραμματέας ενός αρχηγού κράτους, επειδή οι κλειδαριές από τα τριάντα τρία μπαούλα που είχε αγοράσει δεν άνοιγαν στο τελωνείο. Τότε πήρε το πρώτο αεροπλάνο και πήγε και τις άνοιξε ο ίδιος.
Από λάθος, είχαν περαστεί και οι κλειδαριές με βερνίκι. Ένα ζευγάρι ζήτησε ένα μπαουλάκι για να βάλει δύο ποτήρια σαμπάνιας, επειδή ήθελαν να πίνουν τη σαμπάνια τους στα ίδια ποτήρια, ακόμη και όταν ταξίδευαν. Πλούσιος Κινέζος τού ζήτησε να βάλει τηλεόραση με ενσωματωμένη δορυφορική κεραία στο μπαούλο για να βλέπει τα αγαπημένα του προγράμματα όπου βρισκόταν, ενώ μια Γιαπωνέζα παρήγγειλε ένα μπαούλο για να το χαρίσει στην κόρη της που ήταν πολύ μικρή τότε. Ήθελε να βάζει εκεί αναμνηστικά της παιδικής της ηλικίας, από μια τούφα μαλλιών μέχρι την πρώτη σχολική ποδιά της.
Ο 60χρονος Patrick Louis Vuitton, ο οποίος θυμίζει τον ήρωα της Αγκάθα Κρίστι Ηρακλή Πουαρό με το στιλ και την πίπα του που δεν αποχωρίζεται, μένει στην Ανιέρ, λίγο έξω από το Παρίσι. Σε μια μεγάλη έκταση βρίσκεται η κατοικία και το ιστορικό ατελιέ του, όπου εργάζεται σκληρά μαζί με άλλους δεκαπέντε τεχνίτες.
Στο κτήμα της οικογένειας έχει τα τριάντα άλογά του και τους 120 σκύλους του (τα περισσότερα είναι κυνηγόσκυλα, επειδή του αρέσει το κυνήγι). Όπως αποκαλύπτει, η γιαγιά του, η οποία έζησε 104 χρόνια, ήταν πολύ εργατική και εκείνη, και ενδιαφερόταν για τους εργαζομένους της. Σηκωνόταν από τις 7 το πρωί για να τους χαιρετήσει όταν έφταναν για να πιάσουν δουλειά.
Μερικές από τις θρυλικές ιστορίες παραγγελιών μπαούλων τις είχε διηγηθεί η γιαγιά του σε εκείνον αντί για παραμύθια. Του είπε για τον εξερευνητή Πιερ Σαβορνιάν ντε Μπράζα, ο οποίος πήγε να εξερευνήσει το Κονγκό το 1905 και ζήτησε να του φτιάξουν ένα μπαούλο που γινόταν και κρεβάτι, με επιπλέον στοιχείο μια κρυψώνα για να βάζει τα ημερολόγια όπου κατέγραφε τις εξερευνήσεις του.
Ομως όταν πέθανε, χρειάστηκε να καλέσουν τον προπάππου τού Patrick για να τα βρει, επειδή κανείς δεν μπόρεσε να βρει την κρυψώνα. Του είπε και για το διάσημο μπαούλο που έκανε ο παππούς του το 1936 για τον νομπελίστα συγγραφέα Ερνεστ Χεμινγουέι, ο οποίος του ζήτησε ένα μπαούλο βιβλιοθήκη-γραφείο!
Ποια είναι η παραγγελία που υλοποιεί ο Γάλλος επιχειρηματίας αυτό το διάστημα; Ενα μικρό μπαούλο για σαμπάνιες, το οποίο θα τοποθετηθεί σε μία Ferrari.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου