http://blogamation.com/index.php

8/11/11

ΕΝΑ ΚΙΟΣΚΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΕΣ ΑΝΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ!!!

Η σουηδική σχεδιαστική εταιρεία Visiondivision ξεκίνησε πρόσφατα την πραγματοποίηση ενός πρωτότυπου project στο Μιλάνο με την ονομασία «Patient Gardener» (σ.σ. «Υπομονετικός Κηπουρός»), βάζοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία του πρώτου «ανθισμένου» περιπτέρου σε αστικό περιβάλλον. 
Η ομάδα φύτεψε 10 ιαπωνικές κερασιές, φροντίζοντας να μεγαλώσουν με έναν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό τρόπο σε σχήμα κλεψύδρας, δημιουργώντας πρόσβαση ακόμη και πάνω στα δέντρα μέσω σκάλας που θα τοποθετηθεί στους κορμούς τεσσάρων δέντρων.

Σκοπός είναι να προκύψει ένα ανθισμένο «κιόσκι», όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους, ακόμη να ανεβαίνουν επάνω στα δέντρα και να μαζεύουν τα κεράσια! 

Χρησιμοποιώντας διάφορες εξειδικευμένες τεχνικές μεθόδους, κατάλληλα δεσίματα και συγκεκριμένο κλάδεμα θα καθοδηγήσουν τους κορμούς των κερασιών στο κατάλληλο ύψος και σχήμα, έτσι ώστε σε 60 χρόνια από τώρα να δημιουργηθεί μια ανθισμένη «όαση» γεμάτη αρώματα και χρώματα, σε μία από τις πλέον μολυσμένες πόλεις του κόσμου.

http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου