http://blogamation.com/index.php

28/12/11

Καμπάνα 900.000 ευρώ στην Apple

Καμπάνα 900.000 ευρώ στην Apple
Πρόστιμο ύψους 900.000 ευρώ επεβλήθη στον αμερικανικό κολοσσό Apple για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής Αρχής Διασφάλισης της Ανταγωνιστικότητας και της Αγοράς, τα σημεία πώλησης προϊόντων Apple και ο ιστότοπος της εταιρείας «δεν ενημέρωναν επαρκώς τους καταναλωτές για το δικαίωμά τους να λαμβάνουν δωρεάν υποστήριξη για δύο χρόνια σύμφωνα με τη νομοθεσία για τους καταναλωτές».
Η ιταλική Αρχή, η οποία ζήτησε από την Apple να αναρτήσει την καταδικαστική απόφαση στον ιστότοπό της, προσθέτει ότι οι πληροφορίες που έδινε η εταιρεία προϊόντων πληροφορικής «ωθούσαν τους καταναλωτές να υπογράψουν ένα επιπλέον συμβόλαιο και να πληρώσουν για την παροχή υποστήριξης για διάστημα που εν μέρει κάλυπτε αυτό της δωρεάν νόμιμης εγγύησης». Σύμφωνα με την Αρχή, η Apple θα πρέπει να σταματήσει «τις παράνομες εμπορικές πρακτικές της εις βάρος των καταναλωτών» και να την ενημερώσει για τα μέτρα που θα λάβει για να εφαρμόσει την απόφαση.
Η Apple θα πρέπει να πληρώσει 400.000 ευρώ για τη μη επαρκή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τη δωρεάν εγγύηση δύο ετών και 500.000 ευρώ για την πώληση επιπλέον υποστήριξης για διάστημα που κάλυπτε και τη νόμιμη εγγύηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου