http://blogamation.com/index.php

17/7/12

Σταματάει το δρομολόγιο θεσσαλονίκη-ζυρίχη ανακοίνωσε η swiss airlines


Τέρμα το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Ζυρίχη ανακοίνωσε η Swiss

Τη διακοπή του αεροπορικού δρομολογίου Θεσσαλονίκης-Ζυρίχης από το τέλος Οκτωβρίου ανακοίνωσε -με επιστολή της προς τουριστικούς πράκτορες και φορείς του κλάδου- η ελβετική εταιρεία SWISS, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, αλλά και τη γενικότερη αναδιάρθρωση του προγράμματος των πτήσεών της.
Κατόπιν τούτου, η τελευταία πτήση από Ζυρίχη θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτώβριου και από Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου.
Μετά την ανακοίνωση τής απόφασης της Swiss, η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) καλεί την εταιρεία να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει την απόφασή της, ενώ ζητά από τις αρμόδιες αρχές της χώρας και της πόλης, «που κόπτονται για την εξωστρέφεια και τον τουρισμό», να παρέμβουν για να πείσουν τη διοίκηση της SWISS να διατηρήσει τη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Ζυρίχης.
Όπως επισημαίνει το ΕΕΘ, «τα τελευταία πολλά χρόνια το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ζυρίχη – Θεσσαλονίκη είναι από τα πιο βασικά του αεροδρομίου ‘’Μακεδονία’’, αφού συνδέει τη Β. Ελλάδα με ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης και από εκεί με ολόκληρο τον κόσμο». Μάλιστα, προσθέτει, το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν είχε διαταραχθεί ούτε όταν πριν από μερικά χρόνια η ελβετική εταιρία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης.
Επιπροσθέτως, συνεχίζει η διοίκηση του ΕΕΘ, το συγκεκριμένο δρομολόγιο εξυπηρετούσε σε πολλές περιπτώσεις τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα το συνεδριακό κομμάτι του που τόσο ενδιαφέρει τους επαγγελματίες της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου