http://blogamation.com/index.php

7/10/11

Ο φθηνότερος υπολογιστής στον κόσμο, μόνο 35 ευρώ (video)!!!

Μετά το φτηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, η Ινδία ταράζει πάλι τα νερά της αγοράς με την κυκλοφορία του laptop των 35 δολαρίων, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικώς στη χώρα.

Στην Ινδία και πιο συγκεκριμένα στα πανεπιστήμια των Kanpur, Mumbai, Chennai και Kharagpur σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το πρώτο tablet που απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές.
Έχει ενσωματωμένο πληκτρολόγιο αφής και βγαίνει σε εκδόσεις 5', 7' και 9' ιντσών και παρέχει όλες τις βασικές λειτουργίες ενός υπολογιστή, δηλαδή πλοήγηση στο Ιντερνετ, WiFi, ανάγνωση PDF, επεξεργασία κειμένου, βιντεο-κλήσεις, συνδεσιμότητα USB και δυνατότητες multitasking. Το λειτουργικό του είναι Android ενώ δεν θα έχει σκληρό δίσκο αφού τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν σε κάρτες μνήμης και σε εξωτερικούς σκληρούς. Εκτός από την μπαταρία του θα μπορεί να φορτίζεται και μέσω ηλιακών panel.
Η συσκευή λέγεται Sakshat και, αν βρεθεί κατασκευαστής που θα το βάλει σε μαζική παραγωγή, το κόστος του μπορεί να πέσει ακόμα και κάτω των 10 δολαρίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου