http://blogamation.com/index.php

7/10/11

Σε τρεις το Νόμπελ Ιατρικής!!!

Το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2011 κέρδισαν ο Αμερικανός Μπρους Μπέτλερ, ο Λουξεμβούργιος Ζιλ Χόφμαν και ο Καναδός Ραλφ Στάινμαν, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή Νόμπελ
Οι τρεις βραβεύονται για τις εργασίες τους πάνω στα ανοσοποιητικά συστήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής.
"Οι φετινοί Νομπελίστες προκάλεσαν μια επανάσταση στον τρόπο που κατανοούμε το ανοσοποιητικό σύστημα ανακαλύπτοντας τις αρχές που αποτελούν τα κλειδιά για την ενεργοποίησή του", σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής.
"Οι κκ. Μπέτλερ και Χόφμαν μοιράζονται το μισό βραβείο για τις εργασίες τους στο έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα.
Ο κ. Στάινμαν ανταμείβεται για τις εργασίες του στο προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα", διευκρινίζει η επιτροπή.
Ο Λαρς Κλάρεσκογκ, πρόεδρος της επιτροπής Νόμπελ, δήλωσε στο Ρόιτερς: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη σημασία αυτών των ανακαλύψεων. Πιστεύω ότι θα έχουμε νέα, καλύτερα εμβόλια για να καταπολεμήσουμε τα μικρόβια κάτι για το οποίο υπάρχει μεγάλη ανάγκη τώρα, καθώς αυξάνεται η αντίστασή τους στα αντιβιοτικά".
"Αναμένω επίσης ότι θα υπάρξουν πρόοδοι στον τομέα της αντιμετώπισης καρκίνων μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος", πρόσθεσε.
Η Ανίκα Σέινιους, μέλος της επιτροπής, επεσήμανε από τη μεριά της: "Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτές οι ανακαλύψεις θα οδηγήσουν στη βελτίωση της υγείας (...) Μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των ασθενών με καρκίνο, με φλεγμονώδεις ασθένειες, με αυτοάνοσα νοσήματα και άσθμα".
Η εργασία αυτών των τριών επιστημόνων έχει αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη νέων βελτιωμένων ειδών εμβολίων που καταπολεμούν τα λοιμώδη νοσήματα και για την καινοτόμο προσέγγιση στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Η έρευνά τους έχει βοηθήσει να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα νέο τύπο "θεραπευτικών εμβολίων" που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να επιτίθεται στους καρκινικούς όγκους.
Η καλύτερη κατανόηση της πολυπλοκότητας του ανοσοποιητικού συστήματος έχει προσφέρει επίσης στοιχεία για τη θεραπεία φλεγμονωδών ασθενειών, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Το βραβείο τους θα το παραλάβουν στις 10 Δεκεμβρίου όπου θα γίνει εκδήλωση στη Στοκχόλμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου