http://blogamation.com/index.php

15/11/11

Στην κορυφή της Ευρώπης το λιμάνι της Θεσσαλονίκης!!!

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για τη σχέση λιμανιού-πόλης, που οργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λιμένων.

Το πρώτο βραβείο του ESPO Award 2011 κατέκτησε το λιμάνι της Στοκχόλμης και ακολούθησε η Θεσσαλονίκη.

Η διάκριση της ΟΛΘ ΑΕ είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής επιλογής της διοίκησης της εταιρίας να διασυνδέσει λειτουργικά το λιμάνι με τον πολεοδομικό ιστό, καθώς βρίσκεται στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου.

Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι οι Ελληνικοί λιμένες μπορούν και πρέπει αφενός να συμμετέχουν σε παρόμοιες πρωτοβουλίες διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών και αφετέρου να καταστούν σημείο αναφοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για πολλούς, το λιμάνι είναι μία περιοχή της πόλης, ανεξερεύνητη και μυστήρια χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αυτές τις αντιλήψεις θέλησε η ΟΛΘ να εξαλείψει. Την περίοδο Αύγουστος 2010 - Ιούλιος 2011, η διοίκηση αποφάσισε την έναρξη ενός προγράμματος το οποίο στόχευε στο να επικοινωνήσει το λιμάνι και τον ρόλο που διαδραματίζει, στην τοπική κοινωνία.

Το πρόγραμμα με τον τίτλο «Γνωρίζοντας το μυστικό λιμάνι» (Knowing the mystic port) περιελάμβανε συνολικά 19 δράσεις, σε πολλές από τις οποίες η ΟΛΘ Α.Ε. ήταν συνδιοργανωτής με φορείς της πόλης. Οι δράσεις διακρίνονταν σε τρεις κατηγορίες:

Πρώτον, εκείνες που είχαν στο επίκεντρο τους νέους ανθρώπους.

Δεύτερον, εκείνες που είχαν στο επίκεντρό τους την ευρύτερη κοινωνία.

Τρίτον, εκείνες που είχαν στο επίκεντρο τους εμπλεκόμενους με το λιμάνι φορείς (χρήστες, προμηθευτές, φορείς πόλεις). Εκτιμάται ότι πάνω από 30.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν στις δράσεις που διοργανώθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου