http://blogamation.com/index.php

28/8/12

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης και το Syros Race 2012



Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοικτής Θαλάσσης και του Syros Race 2012 που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου στην όμορφη Ερμούπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την πρώτη θέση κατέλαβε το σκάφος ARISTOFANI, με δεύτερο το ARISTOTELIS από την Θεσσαλονίκη.

Σε λίγο αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα των αγώνων με τους νικητές από τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Προηγούμενο θέμα:

Τη δεύτερη μέρα του Syros Race και του Πανελληνίου πρωταθλήματος ήταν προγραμματισμένη η offshore ιστιοδρομία με εκκίνηση την Ερμούπολη και αφού τα σκάφη περνούσαν τη σημαδούρα νότια της Μυκόνου θα κατέληγαν πάλι στην Σύρο για να τερματίσουν.

Ο άνεμος ήταν αρκετά εξασθενημένος και ενώ δόθηκε η πρώτη εκκίνηση, η επιτροπή αναγκάστηκε να διακόψει την κούρσα και να γυρίσει τα σκάφη πίσω, καθώς αρκετή ώρα μετά την εκκίνηση βρίσκονταν μόλις μερικά μέτρα μακριά. Τελικά η εκκίνηση στήθηκε ξανά λίγα μέτρα πιο πάνω που ο άνεμος ήταν πιο στρωμένος και κατάλληλος για να γίνει η κούρσα.





 Πρώτα ξεκίνησαν τα ORCi και στη συνέχεια ακολούθησαν τα IRC και τα ORC Club. Ο στόλος κατευθύνθηκε προς τη Δήλο με σκοπό να περάσει το νησί από τη νότια μεριά και να κατευθυνθεί προς την παραλία Paradise της Μυκόνου. Δυστυχώς όμως όσο τα σκάφη πλησίαζαν στη Δήλο ο άνεμος γινόταν όλο και πιο λίγος μέχρι που κάποια στιγμή ήταν ανύπαρκτος.

Μετά από πολλές αλλαγές πανιών και πορείας τα πρώτα σκάφη κατάφεραν να μπουν στο στενό Δήλου – Μυκόνου όπου ο άνεμος ήταν αρκετά ενισχυμένος στους 20 περίπου κόμβους και να ταξιδέψουν όρτσα προς τη σημαδούρα. Πρώτο πέρασε το σκάφος Meliti IV με το Jinetera να ακολουθεί λίγα μέτρα πιο πίσω. Στη συνέχεια ακολούθησαν και τα υπόλοιπα σκάφη βιράροντας τα μπαλόνια τους ένα- ένα και κατευθυνόμενοι προς την βόρεια μεριά της Δήλου αυτή τη φορά.

Ο άνεμος δυστυχώς για άλλη μια φορά έπεσε δραματικά και τα τελευταία 10 ναυτικά μίλια ήταν βασανιστικά για τα σκάφη τα οποία κατάφεραν να τερματίσουν με τη δύση του ηλίου στο λιμάνι της Ερμούπολης.



3η ημέρα της διοργάνωσης και οι δυσοίωνες προγνώσεις για πλήρη έλλειψη ανέμου τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Παρόλα αυτά ή Επιτροπή Αγώνων ήταν από νωρίς το πρωί σε ετοιμότητα να δώσει εκκίνηση κάνοντας άπειρες μετρήσεις της έντασης και της διεύθυνσης του ανέμου στο στίβο των αγώνων. Οι προσπάθειες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα αφού ο άνεμος δεν έκανε την εμφάνισή του με ικανοποιητική ένταση, σε εύλογο χρόνο, προκειμένου να είναι δυνατή η διεξαγωγή ιστιοδρομιών. 
Τελικά στις 16:30 η Επιτροπή Αγώνων αποφάσισε την ολοκλήρωση της 3ης ημέρας αναβάλλοντας όλες τις ιστιοδρομίες που είχαν προγραμματιστεί.




Ο άνεμος, για σήμερα Τρίτη 28/8, αναμένεται πολύ ισχυρός και οι μονομαχίες στη θάλασσα εντυπωσιακές μιας και όλα τα πληρώματα θα επικεντρωθούν πλέον στην ιστιοδρομία (mini offshore), μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα προκύψουν και οι νικητές των αγώνων.


 ΠΗΓΗ: syrosrace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου